Turnerer i hele 2023/24 + 2024/25       Da Lilleræv blev STOREBROR

Da Lilleræv bliver storebror, stjæler hans nye lillesøster mors kærlighed. Lilleræv går alene ud i skoven, hvor han møder fru Hjort, der på utraditionel vis hjælper ham med at genvinde kærligheden.


Dramatiker: Tine Grauengaard

Instruktør og scenograf: Hans Nørregaard

Dramaturg: Jane Rasch.

Musik og lyd Johannes Smed.

Medvirkende: Tina Steen Jensen og Tine Grauengaard

Fotograf: Bibi Berge

Plakat: Liva Roland Grauengaard


Pris 7800 kr+moms ved 60 publikummer

3900 kr efter refusion. Forestilling nummer to, samme sted og dag 4500 kr.(Alle priser excl. moms.)

Varighed 30 minutter+indluk

Mørklægning ønskeligt, men ikke et krav

Sceneplads 4x4 meter


 

ANMELDELSE TEATERAVISEN (uddrag)                      

 "Helstøbt og orange lillebrorræv-fortælling.

Med 'Da Lilleræv blev STOREBROR' har Mit Teater og Syddjurs Egnsteater skabt en fin lille rævedukke-historie om, hvordan det føles at blive storebror.."

Sikker iscenesættelse

Hans Nørregaard er gammel i gårde, hvad angår scenekunst for børn og unge. Han er en erfaren rotte i miljøet..

I ’Da Lilleræv blev STOREBROR’, kan man tydeligt mærke Nørregaards aftryk. At her har der været et øje på udefra, som er bekendt med mange essentielle ting i forhold til, hvad der er vigtigt, når man skaber teater for børn og unge.

Vigtigheden af, at historien er klar i spyttet, samtidig med at den skal have dimensioner og lag. Værdien af, at de medvirkende er i god kontakt med børnepublikummet. Betydningen af, at historien bliver spiller i en kulisse og med en form, som fænger – en visualitet, som både er overskuelig og har noget, som kan optage børnenes blikke. Vigtigheden af, at der både er ro og liv på scenen: Børn skal ikke være i tvivl om, hvor de skal rette deres fokus hen, og den sceniske optræden – uanset om det er skuespil eller objektanimation – skal gerne virke animerende for såvel følelser som intellekt.

De færdigheder har Nørregaard gennem tiden udviklet og forfinet. Derfor er ’Da Lilleræv blev STOREBROR’ blevet en fin lille forestilling. Vel at mærke også på grund af de øvrige medvirkende kræfter. Jane Rasch som dygtig dramaturg. Johannes Eberl Smed, som har sat en fin lydkulisse sammen. Og ikke mindst det tillidvækkende nærvær og de sikre spilkompetencer som Tina Steen Jensen og Tine Grauengaard leverer.

Her er balance. Ro og også liv. Sans for at præcisere hvem de forskellige dukker er, og hvordan de er. Nok er Lilleræv lille, men den er også på vej til at blive stor.."


Af: Kirsten Dahl